Β΄ Κύκλος- Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

ΣΚΟΠΟΣ

Η προώθηση της αυτοαπασχόλησης και η ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας της χώρας μέσω της δημιουργίας 1.500 νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων από άνεργους 18-29 ετών. Η δράση αφορά στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13:00 Ημερομηνία λήξης των υποβολών ορίζεται η Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ που κατά την αίτηση χρηματοδότησης:

  • Είναι έως 29 ετών.
  • Έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
  • Είναι ‘Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση.
  • Έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (άνδρες υποψήφιοι).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

  1. Λειτουργικές δαπάνες.
  2. Δαπάνη Μισθοδοσίας.
  3. Μηχανήματα εξοπλισμός.
  4. Κτιριακές παρεμβάσεις.
  5. Προβολή- διαφήμιση.
  6. Υπηρεσίες τρίτων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr
  2. Η ΔΥΠΑ αξιολογεί συγκριτικά όλα τα επιχειρηματικά σχέδια και ανακοινώνει τα αποτελέσματα κατάταξης με όλες τις παραδεκτές αιτήσεις χρηματοδότησης.
  3. Οι αιτήσεις που χρηματοδοτούνται προκύπτουν με βάση τη σειρά κατάταξης, με όριο την εξάντληση του προϋπολογισμού της δράσης.
  4. Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ από τους δικαιούχους πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης και το αργότερο εντός 60 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της θετικής αξιολόγησης (έγκρισης) της πρότασής τους, σύμφωνα με τον πίνακα εγκεκριμένων αιτήσεων.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 60% των εγκριθεισών αιτήσεων θα έχουν έμφαση στη ψηφιακή οικονομία.

Ο τομέας της ψηφιακής οικονομίας συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά:

υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (σταθερή – κινητή – διαδικτυακή τηλεφωνία), υπηρεσίες Η/Υ, λογισμικό (συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξοπλισμό, συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, εργασίες σε βάση δεδομένων, συντήρηση και επιδιόρθωση Η/Υ κ.λπ.), παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συστήματα αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές τηλεματικής, δορυφορικές υπηρεσίες,  ψηφιακή τηλεόραση, παροχή λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, κατασκευή εξοπλισμού RFID, διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλεκπαίδευση, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ψηφιακές εκτυπώσεις, ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ

Οι επιλέξιμοι και μη επιλέξιμοι ΚΑΔ βρίσκονται εδώ

 

    «Ενίσχυση των Επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Λάρισας»

    Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση των Επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Λάρισας», στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και συγκεκριμένα του Άξονα 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας», Θεματικό Στόχο 3

    Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

    Προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000 €,  η οποία ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες, οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας. Δράση

    Πρόσκληση Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

    Η δέσμη Δράσεων κρατικών ενισχύσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα και καλύπτει στοχευμένες ανάγκες των ΜμΕ ανάλογα με την υφιστάμενη ψηφιακή και τεχνολογική ωριμότητά τους, αλλά και τις διαφορετικές επενδυτικές ανάγκες τους.

    Δράση «ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ»

    Αντικείμενο της Δράσης Η ενίσχυση της αγοράς ή χρονομίσθωσης (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ (ΒEV), με ταυτόχρονη υποχρεωτική απόσυρση παλαιού Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ, καθώς και της  αγοράς και εγκατάστασης «έξυπνου» σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος (η/ο). Στόχος της Δράσης Ο στόλος των Ε.Δ.Χ. οχημάτων ΤΑΞΙ αριθμεί περίπου 28.500 οχήματα σε όλη την Επικράτεια εκ των

    “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 360” του Αναπτυξιακού νόμου 4887/2022

    Σκοπός - Διάρκεια Καθεστώτος Σκοπός του παρόντος καθεστώτος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων εξαιρουμένων αυτών που εμπίπτουν στα καθεστώτα ενισχύσεων της αγροδιατροφής - πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων – αλιείας, της μεταποίησης – εφοδιαστικής αλυσίδας, της ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Τα επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται, πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο



     
    espa
    psifiaka-ergaleia